Kaedah & Peraturan-peraturan di The Heights Residence:

Pengurusan Homestay berhak mengubah struktur harga yang disenaraikan di Kadar Bilik sebelum pengesahan tempahan. Semua harga yang dipetik semasa pengesahan tempahan adalah muktamad.

Selepas mendaftar masuk, tetamu dikehendaki menjelaskan pembayaran penuh untuk penginapan & membayar deposit keselamatan awal sebanyak RM100-00. Setelah mendaftar keluar, pihak pengurusan akan menyemak ganti rugi / kehilangan semasa penginapan anda. Sekiranya semuanya teratur, deposit keselamatan akan dipulangkan sepenuhnya.

Kaedah pembayaran:

Bayaran caj 1 malam untuk tempahan – melalui Pindahan Wang Antara Bank / Tunai / PayPal

Baki bayaran & Deposit Keselamatan – berdasarkan terma-terma Wang Tunai

Masa Daftar masuk : 3.00 PM ; Masa Daftar keluar : 11.00 AM.

Daftar keluar lewat tertakluk kepada bayaran bilik tambahan (50% lebih jika daftar lewat dari 12 tengah hari; 100% lebih jika daftar lewat dari 2 petang).

Tempahan disahkan hanya selepas penerimaan Borang Tempahan & deposit caj bilik penginapan 1-malam.

Homestay yang disahkan hanya akan diadakan sehingga 4 petang pada tarikh daftar masuk melainkan jika pihak pengurusan homestay diberitahu tentang kelewatan masa anggaran ketibaan. Deposit yang dibuat akan terhapus jika daftar masuk lewat tidak dijangka sehingga 4 petang pada tarikh daftar masuk.

Pembatalan / Pindaan pada Tempahan yang Disahkan mesti dibuat 7 hari sebelum tarikh daftar masuk tetapi tertakluk kepada ketersediaan dan caj tambahan. Pembatalan dilakukan 7 hari sebelum daftar masuk akan dikembalikan dengan 30% deposit. Each Confirmed Reservation may only be amended once after which the full deposit will be forfeited.

Bilangan tetamu di homestay tidak boleh melebihi bilangan tetamu yang didaftarkan di Borang Permintaan Tempahan jika tidak tempahan adalah tertakluk kepada pembatalan pada kos anda sendiri.

Untuk memastikan kedamaian & keamanan di apartmen, tetamu tidak digalakkan untuk membuat terlalu banyak bunyi bising di premis homestay antara pukul 10 malam hingga 8 pagi.

Perkara-perkara berikut tidak dibenarkan berada di premis homestay:

Merokok (dalam rumah),
Buah durian,
Pengambilan alkohol berlebihan &
Haiwan peliharaan.

Melanggar peraturan ini adalah tertakluk kepada denda sebanyak RM100-00.

Kad akses hilang dikenakan denda sebanyak RM100-00.

Hilang kunci bilik dikenakan denda sebanyak RM50-00.

Hilang kunci pintu dikenakan denda sebanyak RM100-00.

Sila gunakan dengan berhati-hati barang-barang di dalam homestay. Sebarang kerosakan akan diganti dengan kos anda.

Tetamu dinasihatkan untuk mematikan semua lampu dan Penyaman udara apabila meninggalkan bilik. Pelanggaran peraturan ini dikenakan denda sebanyak RM 100.00.

Kebersihan homestay perlu diperhatikan setiap masa.

Sebarang aktiviti haram akan dilaporkan kepada pihak berkuasa dan tindakan akan diambil terhadap pesalah.

Tetamu di homestay tidak dibenarkan membawa pengunjung. Sekiranya perlu, pelawat hanya boleh tinggal di ruang tamu di homestay. Ini adalah untuk memastikan privasi tetamu homestay lain & keselamatan barangan peribadi mereka.

Tetamu di homestay hanya dibenarkan menggunakan dapur untuk memasak hidangan ringan, iaitu sup, mi segera, hidangan kukus. Ketuhar gelombang mikro yang disediakan di dapur adalah untuk tujuan Pemanasan-up makanan & minuman.

Tetamu Homestay dilarang Menyimpan durian, atau apa-apa makanan dengan bau busuk kerana terlalu kuat di dalam peti sejuk.

Transfer dari/ke Lapangan Terbang, urusan perjalanan & Perkhidmatan lain (selain accommodation) adalah tertakluk kepada caj tambahan (yang akan diberitahu kemudian oleh Pemberi Perkhidmatan).

Selamat Bercuti!

Yang benar,

Tuan Rumah SkyHomestay